سبک شناسی در کابینت آشپزخانه مثل یک نقشه راه میمونه و یکی از مهمترین قسمت هایی است که شما بایستی باقی مسیر خود را با آن پیش برید.
چگونه یک فضای داخلی خیلی جذاب و شیک در آشپزخانه خود داشته باشیم؟ هرچند که بحث شناخت سبک در انتخاب رنگ کابینت هم اهمیت زیادی دارد، ولی وقتی که شما تکلیفتان با رنگی که دوست دارید مشخص باشد، مثلا دوست داشته باشید یک فضای خیلی رنگی و یا تک رنگ داشته باشید، یا از لحاظ شلوغی و خلوتی کار و یا استفاده کردن از ابزارها، وقتی که با تمام این ها تکلیفتان مشخص باشد و سبک کابینت مورد علاقه خود را نیز به درستی بشناسید، به تبع آن می توانید مبلمان، پرده، فرش، اکسسوری ها و در واقع باقی وسایل منزل خود را نیز تهیه کنید و در دکوراسیون داخلی ساختمان خود فضایی بی نظیر داشته باشید.
سبک های دکوراسیون داخلی ساختمان در فضای داخلی منازل ایرانی مخصوصا در حال حاضر تقریبا به 5 دسته تقسیم می شوند. ( سبک مدرن، پست مدرن، معاصر، کلاسیک و نئوکلاسیک ) که پر کاربردترین سبک ها هستند و 90 درصد پروژه هایی که در فضای داخلی در ایران انجام می شود شامل همین نوع سبک هاست.
چنانچه علاقه مندید راجع به سبک کابینت مدرن و کابینت پست مدرن بیشتر بدانید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
یکی از ویژگی های سبک مدرن این است که خیلی همه چیز ساده است. در طراحی سبک مدرن از اشکال هندسی مثل مربع، مستطیل و دایره استفاده می کنند. همه ی خطوط در سبک مدرن بسیار ساده هستند و تمرکز روی ساده گرایی است، هیچ فرم پیچیده ای در این سبک نداریم. هر آیتمی که در سبک مدرن استفاده می شود باید یک کاربرد و فایده ای داشته باشد. صرفا یک المان را فقط به دلیل زیبایی در سبک مدرن استفاده نمی کنند.
رنگ هایی که در سبک مدرن به کار می روند، یک پالت رنگی کاملا خنثی به اضافه ی رنگ های نشئت گرفته از طبیعت مثل رنگ قهوه ای و یا رنگ سبز استفاده شده در گیاهان آپارتمانی و خانگی می باشند. معمولا رنگ های خاکستری، سفید و مشکی در سبک مدرن غالب هستند و بیشتر از سایر رنگ ها استفاده می شوند.
شما در سبک مدرن نمی بینید که از تنوع رنگ های شاخصی مثل آبی یا بنفش استفاده شده باشد. این روزها زیاد می شنویم که از سبک مدرن استفاده می کنند در صورتی که منظور آنها سبک معاصر است. دلیل آن این است که در واقع ترجمه ی واژه ی مدرن در فارسی به معنای امروزی است و معاصر هم یعنی امروزی. به همین خاطر این دو کمی با هم قاطی شدند، اما واقعیت این است که اگر بخواهیم سبک مدرن را به معنی واقعی خودش به کار ببریم بایستی فضای تک رنگ داشته باشیم و نهایتا رنگ های برگرفته از طبیعت که در بالا به آن اشاره کردیم. اما اگر بخواهید آیتم های رنگی در فضا داشته باشید مطمئنا شما یک فضای معاصر خواهید داشت که این دو با یکدیگر متفاوتند.
سبک پست مدرن بعد از سبک مدرن آمد و به آن پسامدرن یا پسانوگرایی هم گفته می شود. میشه گفت سبک پست مدرن در اعتراض به سبک مدرن آمد و یک سری افراد گفتند که سبک مدرن چرا اینقد خشک و خشن است؟ و چرا اصلا نباید از رنگ ها استفاده کنیم؟ و هر ویژگی که سبک مدرن داشت، برعکس آن را در سبک پست مدرن به کار بردند و از رنگ ها به شکل افراطی استفاده کردند. مثلا شما در سبک پست مدرن می بینید که رنگ نارنجی خیلی جیغ بین دکور و چند رنگ دیگه به کار رفته است و یک سری چیزهای نامتعارف مثل مقیاس ها مثلا یک آیتمی می بینید که خیلی بزرگ و یا کوچک است. در واقع هر چیزی که در سبک مدرن است و قوانین این سبک را دارد سبک پست مدرن نقض می کند.
در سبک پست مدرن می گویند چرا ما نباید آیتمی که صرفا خیلی زیباست و کاربردی ندارد استفاده کنیم؟ فرم های انتزاعی و پیچیده و غیرهندسی را وارد این سبک از دکوراسیون داخلی کردند. ویژگی های دیگری که سبک پست مدرن دارد این است که از هر رنگی می توانید در فضا استفاده کنید. اما اصولا ایجاد یک فضای پست مدرن استاندارد مطالعه ی زیادی می خواهد و شما باید به رنگ ها تسلط خیلی زیاد و همچنین روحیه ی خاصی داشته باشید، به هرحال در یک خانه یک نفر تنها زندگی نمی کند. خیلی وقت ها در اتاق خواب و یا اتاق شخصی و یا اگر خانه مجردی دارید، استفاده از یک فضای پست مدرن ممکن است که خیلی زیبا باشد اما در فضاهایی که چند نفر از اعضای خانواده با روحیات مختلف زندگی می کنند شاید زیاد جالب نباشد از سبک پست مدرن استفاده شود.
انتخاب رنگ کابینت های آشپزخانه بیش از هر چیز دیگر به سلیقه ی کاربر بستگی دارد، اما باید به گونه ای باشد که با دکوراسیون داخلی و چیدمان وسایل منزل شما هماهنگی داشته باشد و بتواند یک دکوراسیون جذاب با ترکیب رنگی بی نظیری را به وجود آورد. پس در انتخاب رنگ مناسب برای کابینت ها هرگز به صورت عجولانه تصمیم نگیرید و رنگی را انتخاب کنید که در بلند مدت شما را خسته و دل زده نکند.
کابینت آشپزخانه پست مدرن یکی از نمونه سبک هایی است که در دکوراسیون داخلی محبوبیت بالایی دارد که همانگونه در طول متن گفتیم در این سبک زیبایی و اصالت کابینت کلاسیک با سادگی کابینت های مدرن ترکیب شده است. رنگ بندی کابینت های پست مدرن هیچگونه محدودیتی ندارد و از رنگ های مختلف در طراحی این نوع کابینت ها با توجه به سبک دکوراسیون می توان استفاده کرد، که این ویژگی یکی از بزرگترین مزیت های سبک پست مدرن می باشد. از رایج ترین رنگ های پلی اورتان که در کابینت های پست مدرن استفاده می شوند می توان به موارد زیر اشاره نمود:
تنها رنگی که در تمام تم های دکوراسیونی کاربرد دارد و بایستی به آن توجه زیادی داشته باشید، رنگ سفید است و در بین سفارش ها پر طرفدار ترین رنگ کابینت های پست مدرن رنگ سفید مات می باشد. اما پیشنهاد طراحان صرفا رنگ سفید نیست و از رنگ های ترکیبی در طراحی این کابینت ها می توان استفاده نمود. هرچه رنگ کابینت ها روشن تر و سطح آن ها براق تر باشد، انعکاس و بازتاب نور کامل تر خواهد بود، در نتیجه فضای آشپزخانه بزرگتر و روشن تر به نظر می رسد. رنگ کابینت های پست مدرن در کنار بحث زیبایی آن ها، تأثیر مستقیمی روی بزرگ یا کوچک جلوه دادن آشپزخانه نیز دارند.
یکی از ترکیب های رنگی جدید و پر طرفدار کابینت های آشپزخانه که جلوه ای منحصر به فرد به فضای آشپزخانه می دهد و در چند سال اخیر رواج زیادی پیدا کرده است، کابینت پست مدرن با رنگ های خنثی مانند طوسی می باشد.
این نوع کابینت در هر فضایی که اجرا شود، نور بیشتری را بازتاب می دهد و آن را از نظر ابعاد بزرگتر و دلباز تر نشان می دهد.
اجرای کابینت های طوسی در تمام فضای آشپزخانه، ممکن است کمی خسته کننده باشند و محیط را بی روح جلوه دهند. به همین دلیل داشتن جزیره با رنگی متفاوت و متناسب با رنگ طوسی در این آشپزخانه ها بسیار کاربردی است که باعث زیبایی و جذابیت بیشتر دکوراسیون آشپزخانه شما می شود.
استفاده از رنگ آبی برای کابینت ها که نوعی رنگ سرد و ملایم است، مناسب افرادی است که مایل هستند یک فضای آرام بخش را در آشپزخانه خود تجربه کنند. با انتخاب این رنگ برای دکوراسیون مدرن زیبایی و آرامش با یکدیگر تلفیق می شوند. البته بهتر است که این رنگ ها براق نباشند و از رنگ مات برای کابینت های پست مدرن استفاده نمود.
همانطور که گفتیم کابینت های پست مدرن تنوع بالایی در طرح و رنگ دارند و افراد با هر سلیقه ای که داشته باشند می توانند متناسب با سبک دکوراسیون داخلی منزل خود، از کابینت پست مدرن در آشپزخانه خود داشته باشند. با ما همراه باشید در ادامه مقاله قصد داریم دو نمونه از کابینت های پست مدرن را که بسیار مورد توجه قرار گرفته اند بررسی کنیم:
کابینت انزو که این روز ها محبوبیت بسیار بالایی پیدا کرده است یکی از اصلی ترین زیر مجموعه های سبک پست مدرن محسوب می شود و مدل انزو یکی از بهترین مدل های کابینت پست مدرن ۲۰۲۲ می باشد. کابینت انزو محصولی ایتالیایی است و در واقع انزو یا Zentique نام برند این شرکت است که در زمینه دکوراسیون منزل فعالیت دارد و هیچ گونه نمایندگی در کشور ما ندارد. در ایران به تمام کابینت هایی که دارای طرحی مشابه به برند انزو هستند و توسط شرکت های ایرانی به تقلید از کابینت برند انزو طراحی و تولید می شوند کابینت طرح انزو می گویند.
جنس بدنه کابینت های انزو MDF می باشد و از رنگ های پلی اورتان با ضخامت یک میلیمتر برای پوشش دادن سطح درب کابینت ها استفاده می شود و به همین دلیل در مقابل نور آفتاب استحکام و مقاومت بالایی دارند. معمولا بیشتر کابینت های انزو سفید رنگ هستند ولی می توان از رنگ های دیگر هم استفاده کرد.
یکی از زیباترین کابینت های سبک پست مدرن کابینت کف تراش است که دارای بدنه ام دی اف به ضخامت ۱۸ میلیمتر و روکش ملامین است. پس از برش زدن درب ها مراحل مختلفی مانند سمباده کاری بر روی آن ها انجام میشود که در نهایت برای پوشش دادن سطح درب ها از روکش پی وی سی و یا رنگ پلی اورتان در آن ها استفاده می کنند. کابینت های کف تراش تنوع رنگی بالایی دارند.
کابینت پست مدرن در دسته ی کابینت های لوکس می باشد چرا که این نوع کابینت ها برخلاف ظاهر ساده ای که نسبت به کابینت آشپزخانه کلاسیک دارند، دارای مراحل ساخت پر زحمت و زمانبری هستند.
باتوجه به مراحل اجرای کابینت پست مدرن و همچنین ضخامت ورق به کار رفته در ساخت درب های این کابینت، قیمت آن براساس متراژ، نوع روکش انتخاب شده، طرح و نوع رنگ، همچنین متعلقات کابینت مانند جزیره، تاج و زیرتاج انتخاب شده محاسبه می شود. توجه کنید که هر چه ورق های ام دی اف به کار رفته در کابینت پست مدرن جنس بهتری داشته باشند به همان نسبت قیمت تمام شده ی آن بیشتر خواهد بود و همچنین قیمت بیشتری نسبت به کابینت آشپزخانه ممبران و کابینت های ام دی اف و های گلاس دارد.
شما برای استعلام قیمت کابینت های پست مدرن می توانید با کارشناسان مجموعه ابونی تماس بگیرید.
همانطور که گفتیم کابینت پست مدرن تلفیقی از کابینت کلاسیک و مدرن است. و با توجه به اینکه این نوع کابینت ها معمولا با رنگ های پلی اورتان پوشش داده می شوند به نگهداری و مراقبت بیشتری نیاز دارند. همچنین رایج ترین تفاوتی که کابینت های پست مدرن با کابینت نئوکلاسیک دارند این است که از تنوع طرح و رنگ بسیار بیشتری برخوردارند. از اینکه تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم و امیدواریم آنچه که به آن ها اشاره کردیم برایتان مفید واقع شده باشد. جهت سفارش جدید ترین مدل های کابینت های پست مدرن می توانید با کارشناسان ما در مجموعه ابونی تماس گرفته و پس از دریافت مشاوره رایگان سفارش خود را تکمیل نمایید.
پرسنل گروه صنایع چوب ابونی به دلیل ارائه کردن متریال، با کیفیت عالی قصد دارد یک رابطه بلند مدت با مشتریان ایجاد کند. مجموعه ابونی چوب برای تمام خدماتی که ارائه می دهد ضمانت دوازده ماهه در نظر گرفته است. پس با خیال راحت می توانید با شماره ی 09123179523 و یا 02126139773 تماس گرفته و از مشاوره رایگان کارشناسان مجموعه ابونی استفاده نمایید و طرح مورد نظر خود را سفارش دهید و طراحی و دیزاین منازل و کسب و کار خود را به ما بسپارید.
2 Comments
سلام وقت بخیر
ممنون از اطلاعات جامعی که در این مقاله بیان کردید
سبک پست مدرن همان سبک کابینت نئوکلاسیک است؟
سلام دوست عزیز
بله به صورت کلی می توان گفت کابینت با سبک پست مدرن همان کابینت آشپزخانه نئوکلاسیک است.